Dieetmaaltijden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

Voor veel mensen is het heel vanzelfsprekend dat ze alles kunnen eten. Lekker uiteten zonder je zorgen te hoeven maken over wat er in je maaltijd zit. Toch zijn er ook veel mensen die niet zo gemakkelijk uit eten kunnen, of een kant en klaar maaltijd via de maaltijdservice kunnen bestellen. Dat komt door hun dieet of allergieën.

Aanbieding Aanbod Informatie Bestellen
delimeal Vriesvers
Uitstekende klantenservice
MET €13% KORTING
Proefpakket nu €37,50
BEKIJK AANBIEDING

Afvallen / focus op gewicht
Ten eerste is er een grote groep ouderen / senioren die willen letten op hun gewicht. Het is daarom belangrijk om te letten op koolhydraten in de maaltijd. Via een diëtist of voedingsconsulent kunt u meer informatie opvragen over welk type maaltijd voor u geschikt is.

Maaltijden tijdens revalidatie
Heeft u een ziekenhuisopname gehad of bent u aan het revalideren? Dan is het interessant te kijken naar eiwitrijke voeding. Speciale dieetmaaltijden kunnen voor u bezorgd worden om het herstel te versnellen en botten sterker te maken. Uw art kan u adviseren om bijvoorbeeld meer vlees of vis te eten, meer zuivel te drinken of minder zout te eten.

Dieetmaaltijden bestellen

Indien u gebruik maakt van een maaltijdservice kunt u informeren of zij ook speciale maaltijden, afgestemd op uw persoonlijke situatie (individueel dieet), kunnen bereiden. Kant en klaar maaltijden worden namelijk steeds gezonder in België. Zowel diepvriesmaaltijden als koelverse maaltijden bevatten standaard minder zout en meer groenten. Dit is gezond voor jong en oud.

Maaltijden voor allergieën

Heeft u last van een bepaalde allergie? Mag u daarom bijvoorbeeld geen vlees of vis eten, geen zuivel eten of geen gluten eten? Kies dan voor een maaltijddienst die allergie vriendelijke maaltijden kan bereiden. Voorbeelden van dit soort maaltijden zijn:

  1. Glutenvrije maaltijden: geschikt in het geval van een glutenallergie (gluten intolerantie).
  2. Lactosevrije maaltijden: geschikt in het geval van een lactose allergie (intolerantie).
  3. Zoutarme maaltijden (natriumarm): voor mensen die minder zout willen eten.
  4. Eiwitrijke maaltijden: gerechten die veel eiwit bevatten (opbouw van botten en spieren).
  5. Vegetarische maaltijden: eten zonder vlees of vis (soms ook veganistisch).

Gemalen en vloeibare gerechten 

In het geval u problemen heeft met slikken en/of kauwen kunt u kiezen voor dieetgerechten die gemalen of vloeibaar zijn. Dit eten is eenvoudig te eten (ook geschikt bij bijvoorbeeld dementie). Het eten is echter wel minder smaakvol doordat er geen/weinig structuur over is. Door de jaren heen zijn ze wel smaakvoller geworden.