Maaltijdservice Leuven

Gezonde kant-en-klaar bezorgmaaltijden in Leuven voor ouderen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDING

Op zoek naar geschikte maaltijden aan huis voor ouderen in Leuven? Met behulp van de maaltijdservice-vergelijker achterhaalt u snel en simpel alle firma’s in uw regio! Maaltijden warm bezorgd, of diepvriesmaaltijden die nog even in de microgolf moeten: u bepaalt het helemaal zelf. En dat al vanaf €3,50 per gerecht. Aan tafel voor Vier-groentenstamppot of Rookworst met rijk gevulde erwtensoep? Maar vraagt boodschappen doen/koken/afwassen te veel inspanning? Geen probleem! Door de maaltijdendienst in Leuven hebt u toegang tot voedzame gerechten, kant-en-klaar aangeleverd.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
BeoordelingGericht op 50 jaar en ouder
Postcode3000
Kosten maaltijd (gemiddeld)€6,43
Vaak bestelde maaltijdAspergesoep

Aanbieding Aanbod Informatie Bestellen
delimeal Vriesvers
Uitstekende klantenservice
MET €13% KORTING
Proefpakket nu €37,50
BEKIJK AANBIEDING

Verse maaltijden aan huis laten bezorgen in Leuven

Er zijn ontzettend veel maaltijdendiensten in de regio van Leuven. Bijvoorbeeld grote bedrijven als Colruyt en 0. Maar ook in de buurt bestaan er uitstekende partijen en zorginstellingen. Elke partij levert zijn eigen manier van bereiding en bestel-, betaal-, en bezorgopties. Geholpen door de maaltijdservice-vergelijker kunt u dus de organisaties op uw gemak naast elkaar zetten. Een keuze maken voor een geschikte leverancier van (warme) maaltijden aan huis voor bejaarden is zodoende leuker en makkelijker. Zijn er meerdere opties? Ga dan eerst voor eerst een proefpakket bij uw maaltijdservice. Is er sprake van voorkeuren zoals glutenvrije of andere verse dieetmaaltijden in Leuven? Dat hoeft niet erg te zijn! Meer en meer traiteurs voor bejaarden zijn “dieet-proof”.

Koelverse maaltijd

Koelverse maaltijden worden dagelijks gekookt, vol verse producten en veel groenten. Nadien worden de ingrediënten direct teruggekoeld en speciaal verpakt. Zo blijven vitaminen en mineralen onaangeroerd. Circa 5 tot 7 dagen houdbaar.

 • Vers van het land
 • Net zo lekker als zelf koken
 • Geen pakjes en zakjes

Diepvriesmaaltijd

Diepvriesmaaltijden worden vers bereid en direct in zeer korte tijd ingevroren (shock-freeze). Smaak en gezonde vitaminen blijven optimaal behouden. Weken lang goed te houden. Iedere 7 dagen inkopen doen hoef je niet te doen.

 • Half jaar houdbaar in de vriezer
 • Vitamines en mineralen blijven behouden
 • NL en buitenlandse keuken

Warme maaltijden aan huis

Bij de dagschotel krijgt men: warme maaltijden aan huis voor senioren in Leuven. Een redding voor bijv. bejaarden die (tijdelijk) zelf geen eten kunnen verwarmen. U kunt direct de maaltijd nuttigen. Vaak geïnitieerd door een meer lokale partij.

 • Vanuit de pan op het bord
 • WMO mogelijkheden
 • Dagelijkse bezorging

Boodschappendienst

De meeste firma’s voorzien in een nuttige boodschappendienst voor ouderen. Hiermee koop men snel nuttige boodschappen zoals hagelslag en griesmeelpap. Normaliter kosteloos afgeleverd door de vaste bezorger.

 • Boodschappen doen niet meer nodig
 • Vaste bezorger en tijdstip
 • Groente, fruit, snacks etc.

Maaltijdendiensten in Leuven vergelijken

Af en toe profiteren van een heerlijke diepvriesmaaltijd in Leuven? Of bent u meer op zoek naar echt 100% verse koelverse maaltijden voor senioren? Of houdt u juist van een lokale organisatie met expertise op het gebied van tafeltje dekje (daghap), kortom: een warme maaltijd aan huis? Er zijn velerlei opwarmmaaltijden die rijmen met uw omstandigheden voedingspatroon. U kunt denken aan Penne Vier Kazen Spinazie & Tomaat of Dieet Kalfsworst Bloemkool Aardappelen? Via onze vergelijker vergelijkt u de grootste aanbieders van maaltijdbedeling in en nabij Leuven. Iets om de gaten te houden is een proefpakket. Dikwijls is er een proef-mogelijkheid. U kan heerlijke bereide gerechten met verse ingrediënten en weinig zout proberen. Bestellen kan zowel online, telefonisch als via de bestellijst. Uw bestelling wordt bezorgd door een persoonlijke bezorger. U zit niet vast aan een vast contract.

Snel proefmaaltijden bestellen?

Een proefbestelling plaatsen voor gezonde gerechten


Aanbod Gem. Prijs Beoordeling Informatie
delimeal Koelvers
Vriesvers
€7,19
Proefbox: €37,50
Bekijken
crowd-cooks Koelvers
Vriesvers
€9,99 Bekijken
fresheo Koelvers
Vriesvers
€9,34 Bekijken
oh-my-guts Koelvers
Vriesvers
€9,95 Bekijken
mealhero Koelvers
Vriesvers
€8,08 Bekijken
yumbel Koelvers
Vriesvers
€13,50 Bekijken
o-sofit Koelvers
Vriesvers
€10,50 Bekijken
foodmaker Koelvers
Vriesvers
€7,50 Bekijken
home-cuisine Koelvers
Vriesvers
€6,75 Bekijken

Wat zijn de kosten van de bereide maaltijden?

De prijzen van kant-en-klare maaltijden aan huis in Leuven voor ouderen wijken nogal af. De prijs komt tot stand door bijvoorbeeld de maaltijdservice, het aantal verwerkte maaltijden, en de omvang van de bezorgservice.

 • Dagverse maaltijd zoals Kippenbout Groentenkrans Met Puree is er al vanaf €6,3.
 • Diepvriesmaaltijd als Dieet Noors Vispannetje Fijne Kruiden Puree kunt u al laten bezorgen vanaf €4,25.
 • Een bereide dagschotel voour ouderen als Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen bestelt u vanaf €7.
De maaltijden kan uitgebreid worden. Bestel ook Thaise soep, een lekker bijgerecht en iets fris zoals Appelmoes na. Heeft u te maken met geldproblemen? Doorgaans kunt u een speciaal (kortings)tarief aanvragen bij de gemeente Leuven voor een maaltijdservice aan huis.

Feiten

Meest gekozen bereide maaltijden

 • Penne carbonara
 • Burpee Chicken
 • Alaska-koolvis
 • Pasta Venetia
 • Savooiekool

Vandaag nog eten bestellen?

Voordelig maaltijden bestellen voor thuis


Benodigde tijd: 10 minuten

Maaltijden levering aan huis in Leuven bestellen

 1. Wat zijn de wensen?

  Ga eerst na welk soort opwarmmaaltijd past bij uw eetpatroon. Diepvries-, koelvers of tafeltje dekje?

 2. Selecteer een traiteurshop of cateringdienst

  Vergelijk de professionele maaltijd-bedrijven en maak een keuze. Check vooral de voedingswaarden, de manier van bezorging, en bereikbaarheid van klantenservice.

 3. Het proefpakket laten bezorgen

  De meeste maaltijdservices bieden een aantrekkelijk proefpakket of maaltijdbox. Denk dan aan 7 bezorgmaaltijden voor €35,00. Mede daarom kunt u op een prettige manier kennismaken met bekende dienstverleners.

 4. Elke week een levering

  Smaakt de proefmaaltijd naar meer? Mooi, dan kan men elke dag opnieuw bestellen. Dikwijls kan dit via telefoon, met behulp van de menukaart, of met de tablet. De seniorenmaaltijden worden standaard bezorgd middels een vriendelijke bezorgservice in juli 2024.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik zelf gerechten kiezen?

Wanneer u gaat voor koelvers, dan is er een wekelijks keuzemenu met pakweg 15 menu’s. Kiest u voor diepvries dan is het aanbod gelimiteerd tot 90+ blijvende menu’s. Bij de tafeltje dekje service krijgt men een speciaal dagmenu. Meer en meer is zelf uw bord samenstellen ook mogelijk.

Zijn er ook dieetmaaltijden?

Vaak wel. Bijna alle leveranciers bieden een speciaal afgestemd dieetmaaltijden recept. ZoalsSpinaziestamppot, braadworst of Zuurkoolstamppot Met Rookworst In Mosterdsaus. Handig, want zo kan iedereen genieten van opwarmmaaltijden aan huis! Kan dit ook met mijn dieet? Neem contact op met vaste maaltijd-dienstverlener.

Moet ik een abonnement afsluiten?

Nee, de maaltijd-aanbieders werken niet met doorlopende overeenkomst voor thuismaaltijden. Er worden alleen maaltijden bezorgd als u telefonisch/online/menulijst iets besteld hebt. Via de wekelijks vernieuwde bestellijst kunt u wekelijks zelf – digitaal, telefonisch of met pen en papier – de maaltijden inplannen.

Hoe werkt de bezorging?

De verse maaltijden worden vaak door een eigen bezorger elke week op hetzelfde moment geleverd. Het koelverse aanbod elke week 2 keer. Vriesvers: 1 – 2 keer per 4 weken.


Gezonde dieetmaaltijden geleverd aan huis

Een gewoon goede maaltijd stimuleert een vitaal en energiek lichaam. Een dagelijkse warme schotel wordt dan ook van harte aanbevolen. Veel bejaarden of beperkten eten volgens een strikt dieet. Mede daardoor ontstonden er diverse mogelijkheden rondom dieetmaaltijden aan huis. Denk aan zoutarm, glutenvrij, gemalen, natriumarm en ook vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan terecht bij eten bezorgen Leuven. Heeft u een laag inkomen? Dan is er wellicht iets te regelen met de gemeente of overheid. Voorbeelden van een dieetmaaltijd aan huis:

 • Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 • Glutenvrij: een uitkomst bij bijvoorbeeld een glutenvrij dieet (coeliakie).
 • Gemalen/vloeibaar: op het moment dat kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Gelijk een proefpakket proberen?

Probeer de maaltijdservice goedkoop uitAlle plaatsen in deze gemeente